wijze waar/wanneer/prijs docent workshops home tai chi contact

Amsterdam Tai Chi


Lessen in de buitenlucht.

De tai chi lessen  worden in de buitenlucht gegeven. Dit is een heel bewuste keuze. De natuurprincipes die tijdens de lessen aan de orde komen laten zich veel beter uitleggen als je er middenin staat. Lessen in een lokaal plaatsen je buiten deze omgeving. Daarnaast helpt een groene natuurlijke locatie ontspannen. De ruimte waarin je oefent is bepalend voor je focus en reikwijdte. Buiten is het gemakkelijk om veel verder je focus te leggen dan de wanden waartussen je jezelf bevindt als je binnen traint. De buitenlucht is ook prettiger om in te verblijven.


Met de seizoenen werken.

In de jaren dat ik een zaal huurde en daar lesgaf, kostte het de leerlingen moeite om in de donkere dagen van de winter naar de les te komen. Veel van de mensen kwamen thuis van het werk en waren blij als ze op de bank zaten, en zagen het als een opgave om naar de lessen te blijven komen door kou en regen. Ik heb daarom gekozen om tai chi principes ook hierop los te laten, wat in het kort erop neer komt dat je met de beweging en het natuurlijke proces aan de slag gaat.


In de winter willen mensen zich van nature terugtrekken ( water / yin ) en in de lente en zomer ( hout - vuur / yang ) zit iedereen weer vol van energie en wil men graag weer naar buiten. Met frisse energie bewegen en leren. Met deze natuurlijke beweging werken we bij amsterdam tai chi mee. In de lente/zomer kun je les volgen, in de winter staat het programma op een iets lager pitje. Dit geeft mij ook de mogelijkheid om in deze periode zelf eventueel naar het buitenland te gaan om mijn kennis verder te verdiepen.